Getuigenis

Aan de Vrienden van Kasongo-Lunda,                                                                                01/08/2021

Dit jaar kan er geen ontmoetingsdag georganiseerd worden, Zuster Ria kan niet naar “huis” komen door de gekende Covid problemen. We trachten jullie toch op de hoogte te houden van het gebeuren in de A2 verpleegsterschool in Kasongo-Lunda, DR Congo.

Hierbij een getuigenis van één van de leerlingen van Zuster Ria, met een bijhorende vrije vertaling.

Alliance Tsanga studeert dit jaar af in het 4de jaar A2 verpleging. Lees zelf haar getuigenis, we wensen haar en al haar medeleerlingen veel succes in het verdere leven.

Vrije vertaling :

Dames en Heren

Allereerst moet ik onze Almachtige God danken, schepper van hemel en aarde, die ons de adem van het leven geeft. Hier ben ik aan het einde van mijn middelbare studies aan ITM Kasongo-Lunda, dankzij de hulp van verschillende krachten. Ik wil iedereen bedanken die mij, van dichtbij of van ver, heeft geholpen om deze cyclus te doorstaan. Mijn diepste dankbaarheid gaat uit naar Eerwaarde Zuster Prefect Ria van der Sijpe, die ermee instemde mij vanaf het allereerste begin te steunen op ITM Kasongo-lunda. Mijn ouders zijn werkloos, mijn vader is ziekelijk en kon niets voor mij doen en mijn moeder is boerin en kon mijn studies niet betalen. Mijn gevoelens van dankbaarheid gaan ook uit naar hen die, vanuit België, de Eerwaarde Zuster Prefect hielpen bij het toezicht op leerlingen uit arme gezinnen. Eerlijk gezegd, als deze steun er niet was geweest, zou ik mijn studie niet hebben afgemaakt. Ik dring er bij de directie van het departement gezondheidswetenschappen op aan om Sr. Ria ook te steunen zoals zij voor mij heeft gedaan. Tot slot vraag ik de Almachtige Heer God om een lang leven te schenken aan eerwaarde zuster Ria en alle vrienden van de groep “Vrienden van Kasongo-lunda” voor de moeite die zij zich getroost hebben om mensen te laten studeren, zelfs degenen die zij niet kennen.

Alliance TSANGA